dinsdag 20 september 2016

Fotografie en schilderkunst in het SKB

WINTERSWIJK – In de centrale gang van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en in de poligangen zijn regelmatig nieuwe exposities te zien. Tot begin november wisselen fotografie en schilderkunst elkaar af.

Centrale hal
De uit Vorden afkomstige kunstenares Rowena Peters exposeert haar werk in de centrale hal van het SKB in Winterswijk.

Peters maakte haar eerste schilderij in 2006. De inspiratie voor haar eerste schilderij haalde ze uit een rondreis van vijf maanden door Midden Amerika. Het werd een schilderij van de howler monkey (brulaap) uit Belize (voorheen Brits Honduras). Haar stijl beweegt zich tussen realisme en het abstractere werk met het paletmes. De belangrijkste thematiek in haar kleurrijke werk is de liefde voor mens en dier.

Fotografie in poligang 2b
Op zijn achtste maakte Ulrich Huckschlag kennis met fotografie. Twee jaar later kreeg hij zijn eerste fotocamera en daarmee startte zijn hartstochtelijke hobby, fotografie. Vele jaren later volgde Huckschlag de opleiding vakfotografie en sloot deze cum laude af. Samen met zijn partner Herman-Siemen Gerritsen exposeren zij veelvuldig in Nederland, Duitsland, België en Schotland.

Moderne architectuur heeft hun interesse. Het scherpe observatievermogen van de beide heren maakt dat zij op een originele manier lijnen, vormen, niveaus en kleuren van het object weten vast te leggen in hun foto’s.

Poligangen 3 en 8
Kunstenares Jolanda Poorterman schildert het liefst rondborstige vrouwen met rode haren en een vrolijk gezicht in kleurige badkleding.

Jarenlang liep ze met het idee rond om een schilderij te maken van twee dikke dames. Ze houdt van gladde, ronde vormen en van bonte kleuren en schildert het liefst gezichten en mooie schouder en borstpartijen. Nadat jaren geleden een schilderij van “Dikke Dames” is verkocht, maakte Poorterman een hele serie waarvan ook een kalender is uitgebracht.
Nog steeds schildert en tekent ze “Dikke Dames” en een aantal van deze vrolijke kunstwerken is nu te zien in de poligangen 3 en 8.

Vitrines
In de vitrine in de centrale hal exposeert Marcella Prinzen onder andere handgemaakte kaarten en geschenkdoosjes.

De vitrines ter hoogte van poli 5 zijn respectievelijk ingericht door de Wereldwinkel uit Winterswijk en Thea Bentvelzen uit Eibergen. Bentvelzen is een creatieve duizendpoot die onder meer schrijft, schildert, beeldhouwt, werken van keramiek en vilt maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten