woensdag 10 mei 2017

Voor het eerst Vikingen op “Middeleeuws Festijn”

X 1

Elfde editie weekeinde 20/21 mei bij kasteel De Kelder in Doetinchem

DOETINCHEM – Het Middeleeuws Festijn rond Kasteel De Kelder in Doetinchem breekt dit jaar met liefst 300 “middeleeuwse” deelnemers uit zeven Europese landen alle records. Nieuw zijn de Vikingen én Alderhandt, een rondreizende jongleur uit de Middeleeuwen. Deze elfde editie van het Middeleeuws Festijn wordt gehouden op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017, beide dagen van 10.00 t/m 17.00 uur.

Het aantal middeleeuwse deelnemers stijgt jaarlijks, omdat de formule aanslaat. Het festijn wil namelijk de Middeleeuwen zo getrouw mogelijk uitbeelden. Daarnaast heeft Kasteel De Kelder een uitstekende naam in de wereld van de middeleeuwse groepen vanwege zijn intieme sfeer, nodig om de tijd van de Middeleeuwen over te brengen op de bezoekers.

Dagprogramma
Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers de Middeleeuwen beleven, proeven en ruiken. Er is een kasteelbelegering, waarna de aanwezige kinderen het met (ongevaarlijke) wapens opnemen tegen ridders tijdens de kinderveldslag. Ridders te paard verzorgen een steekspel of joust en wapendemonstraties. Een roofvogeldemonstratie, middeleeuwse muziek en vertellingen en lekkernijen van de Medieval Catering maken dit Festijn tot een goede weergave van het leven in de Middeleeuwen.  De Vikingen-groep Frøkn Refr (moedige vossen) bestaat uit diverse gezinnen die het dagelijkse leven in de Vikingtijd tonen inclusief bandweven, maliën maken, hout en leer bewerken. Ze staan open voor een praatje en een lach. Gelachen zal er ook worden bij reiziger Alderhandt die met jongleren, acrobatiek en zijn diabolo iedereen vriendelijk op het verkeerde been probeert te zetten. Dat is meeleeftheater in zijn puurste vorm. En al snuffelend vindt de bezoeker op de middeleeuwse markt een aardige herinnering aan dit Middeleeuws Festijn van Doetinchem.

Het programma ziet er beide dagen als volgt uit:
10.00: Opening van het evenement,
10.30: Roofvogeldemonstratie op het slagveldterrein
11.00: Middeleeuwse vertelling bij de taverne
12.00: Veldslag met zwaardvechters, boogschutters en kanonnen. Met aansluitend een veldslag tussen kinderen en ridders
13.00: Demonstratie van ridders te paard op het toernooiveld
14.00: Middeleeuwse vertelling bij de taverne
14.30: Roofvogeldemonstratie op het slagveldterrein
15.00: Veldslag met zwaardvechters, boogschutters en kanonnen. Met aansluitend een veldslag tussen kinderen en ridders
16.00: Demonstratie van ridders te paard op het toernooiveld
17.00: Sluiting van het evenement

De toegangsprijzen voor dit dagprogramma zijn: kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 €, 13 jaar en ouder 7,00 €.

Bezoekersinformatie
Het adres is Kasteel De Kelder, Kelderlaan 11, 7009 BV Doetinchem.

Voor meer informatie: http://ift.tt/23lsQIS.

Dit bericht wordt verwijderd op Wednesday May 24th, 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten